Увага, небезпека! Експерт розповів, як виборники труять дітей в Україні новорічними солодощами

В Україні новорічні подарункові набори можуть містити неякісні або прострочені цукерки. Про це розповів експерт Олексій Дорошенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, одна з основних небезпек — це термін придатності цукерок, який складно перевірити через те, що вони знаходяться в коробці.

"На жаль, бувають випадки, коли в подарункові набори фасують цукерки, термін придатності яких закінчується, оскільки ніхто ніколи не переглядає, що в цьому подарунковому наборі. На окремих цукерках немає терміну придатності, тому фактично встановити, якої якості і термін придатності у солодощів — неможливо", — зазначив експерт.

Якщо купувати цукерки окремо, покупець може подивитися на їх етикетку, потримати в руках. Однак якщо купувати цукерки у вигляді подарункового набору, то розпакувати без пошкодження упаковки його неможливо. До того ж, як запевняє експерт, це ще на 10-15% дорожче.

При цьому глава Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Києва Олег Рубан додав, що, згідно з прийнятим вчора закон про маркування продуктів, на упаковці всіх продуктів харчування, які реалізуються, повинні обов'язково міститися всі відомості про товар, про його походження, про склад продукту і вміст шкідливих речовин, а також про умови і гарантійний термін зберігання. "Якщо цього немає, цей товар не повинен реалізовуватися", — підкреслив Рубан.

Джерело: УНН

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...