Увага, небезпека! Вчені назвали популярний продукт, що провокує рак

Вчені запевнили, що 20% всіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанської дієти.

Ілюстрація: ЗМІ

Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок. До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, повідомляють Патріоти України.

Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.ючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки. Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.

Курс долара цієї зими: Українцям розповіли, скільки коштуватиме валюта

середа, 19 листопад 2025, 18:33

Питання майбутньої динаміки курсу долара залишається одним із ключових орієнтирів економічних очікувань українців. Воєнні ризики, залежність від зовнішньої допомоги та тиск на бюджет традиційно створюють підґрунтя для тривог. Проте економісти наголошую...

Росія змінила тактику обстрілів енергетики: В "Укренерго" пояснили, що буде з відключеннями

середа, 19 листопад 2025, 18:24

Графіки відключень світла можуть залишатися чинними протягом усієї зими через триваючу війну та дефіцит генерації. Загроза нових атак на енергосистему залишається високою, тож стабільні обмеження в споживанні електроенергії можливі весь холодний сезон,...