
Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок. До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, повідомляють Патріоти України.
Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.ючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки. Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.
У бібліотеці Гетеборзького університету дослідниця знайшла польову книгу шведського короля Карла XII періоду Північної війни. Про це повідомляє шведський мовник SVT з посиланням на публікацію в газеті Göteborgs-Posten, передають Патріоти України. 268-с...
З 1 січня 2026 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 8 647 грн відповідно до Закону України від 03.12.2025 № 4695-IX "Про Державний бюджет України на 2026 рік". Це рішення спричинило зміни не тільки в рівні заробітної плати, але й в розмі...