Увага, небезпека! Вчені назвали популярний продукт, що провокує рак

Вчені запевнили, що 20% всіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанської дієти.

Ілюстрація: ЗМІ

Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок. До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, повідомляють Патріоти України.

Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.ючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки. Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.

"Українські працюють, але дуже погано": На Дніпропетровщині транслювались російські телеканали (скріншот)

субота, 22 листопад 2025, 19:29

У деяких жителів Синельниківського району Дніпропетровської області з’явилися російські телеканали. Про це Суспільному повідомила жителька Славгородської громади Тетяна, передають Патріоти України. Вона зазначила, що сьогодні зранку в меню цифрового еф...

В заповідному приморському куточку Одещині до рук орнетологів потрапив рідкісний довгодзьобий птах (відео)

субота, 22 листопад 2025, 18:58

У Національному природному парку "Тузлівські лимани", що в Одеській області, у сітки для наукового лову попався рідкісний птах – чоботар. Після кільцювання птаха відпустили. Про це розповів доктор біологічних наук, співробітник парку Іван Русєв,передаю...