Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок. До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, повідомляють Патріоти України.
Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.ючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки. Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.
Незважаючи на очікуване здешевшання палива та деяких видів товарів, в цілому ціни в Україні продовжують зростати. Хоча в подальшому можливе поступове уповільнення інфляції. Про це говориться в Макроекономічному та монетарному огляді НБУ за квітень 2025...
Тернопільський міськрайонний суд визнав винним місцевого мешканця у вчиненні хуліганства щодо культових споруд і оштрафував на 17 тис. грн. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на судовий реєстр. За даними досудового розслідування, вночі 2...