Увага, новий вірус у Facebook: Що робити, щоб не заразитися

Він поширюється через приватні повідомлення друзям, таким чином розширюючи мережу.

Ілюстрація: vhodvseti.comНовий вірус у Facebook почав поширюватися серед українських користувачів соцмережі 15 грудня. Користувачі отримують повідомлення із вкладеним файлом з назвою video_9504.zip, повідомляють Патріоти України.

У різних повідомленнях цифри в назві файлу можуть змінюватися, але принцип роботи вірусу у Facebook однаковий. Він поширюється через приватні повідомлення друзям, таким чином розширюючи мережу.

Так виглядає новий вірус у Facebook

Якщо відкрити цей файл, розпочинається завантаження програми. Далі з’являється значок, схожий на YouTube, і зловмисники отримують доступ до даних користувача. Потім хакери починають розсилати заражені файли від імені користувача.

Якщо вам прийшло подібне повідомлення, ні в якому разі не переходьте за посиланням, краще розпитайте в друзів, чи дісно вони вам присилали повідомлення, і дочекайтеся відповіді.

Як видалити вірус у Facebook

Якщо ж ви все-таки заразилися новим вірусом у Facebook, видаліть шкідливу програму з комп’ютера через "Панель керування" – "Програми" – "Видалення програм" та почистіть пристрій за допомогою антивірусу. Далі змініть пароль на Facebook і встановіть двофакторну аутентифікацію (меню "Налаштування", розділ "Безпека і авторизація"). Завдяки двофакторній аутентифікації хакери не зможуть потрапити на вашу сторінку без підтвердження за допомогою SMS.

Новий вірус у Facebook: що робити

Новий вірус у Facebook: як видалити

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...