Увага! У МОЗ показали, де в Україні не можна купатися (карта)

У столиці не варто купатися на пляжі "Тельбін" біля однойменного озера та на муніципальному пляжі "Вербний", біля озера Вербне.

Ілюстрація: dnepryalta.com

Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) МОЗ оприлюднив карту не рекомендованих для купання пляжів та рекреаційних зон України та Києва. Карту з відмітками небезпечних водойм розмістили на сайті ЦГЗ, повідомляють Патріоти України.

В ЦГЗ зазначили, що якість води на цих водоймах не відповідає стандарту на мікробне забруднення за індексом лактопозитивної кишкової палички.

Також на Київщині в місті Вишгород індекс ЛКП не відповідає стандарту на пляжах "Бегемотик-1", "Бегемотик-2" та в озері на вулиці Набережна.

Є, крім того, є небезпечні пляжі й біля моря в Одеській області. Зокрема, в Южному санаторій-профілакторій "Портовик"; смт Затоці; біля Чорноморська, бв Сокіл та бв Дружба та на Чорноморському міському пляжі.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...