Уже під вартою: Суд прийняв рішення щодо двох підозрюваних у підриві спілки угорців в Ужгороді

Справу щодо підриву офісу Товариства угорської культури в Ужгороді 27 лютого перекваліфіковано на теракт.

Ілюстрація: ЖЖ

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи для двох підозрюваних у підриві Товариства угорської культури в Ужгороді 27 лютого, повідомляють Патріоти України.

Одному з учасників підриву офісу спілки угорців, громадянину України Білобородьку, суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без призначення застави. В ході судового засідання стало відомо, що підозрюваний є кадровим військовим і брав участь в АТО. Другому підозрюваному суд обрав такий же запобіжний захід - 60 діб під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, Національна поліція розкрила два напади на будівлю Товариства угорської культури в Ужгороді. 27 лютого на підвіконня будівлі було встановлено та підірвано саморобний вибуховий пристрій. За підозрою у підриві затримано трьох українців, одного - в Черкасах, двох - у Кропивницькому.

4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За підозрою у цьому підпалі Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох поляків.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що організатором підпалу Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ) в Ужгороді є житель Придністров’я, який діяв за вказівкою ФСБ. Він перебуває у розшуку.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...