"В аеропорту зустріла щаслива мама": Екс-полонений Жемчугов повернувся з лікування у Німеччині (фото)

Володимир Жемчугов повернувся в Україну, щоб провести із рідними Різдвяні свята.

Володимир Жемчугов з дружиною. Фото: Телеграф.

Володимир Жемчугов, якого терористи утримували в полоні понад рік, після курсу лікування в Німеччині повернувся на Батьківщину. Про це у "Фейсбуці" написала перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Після двомісячного лікування в Німеччині додому повернувся Володимир Жемчугов. В аеропорту його зустріла щаслива мама і волонтери, які допомагали збирати гроші на лікування. Ми ще раз дякуємо Президенту України, канцлеру Німеччини пані Меркель, депутату Європарламенту Ребеці Хармс і всім людям доброї волі, які сприяли в організації лікування Володі", - пише вона.

"Я дуже мрію, щоб усі сім'ї заручників скоріше зустріли своїх рідних, і влада подбає про їх лікування та реабілітацію. Повинні всіх витягнути. І це, на жаль, залежить не тільки від України, а в першу чергу від тих, хто утримує наших в'язнів" , - резюмувала Геращенко.

Жемчугов, що пробув у полоні понад рік, повернувся з Німеччині після лікування (ФОТО) - фото 1

Жемчугов, що пробув у полоні понад рік, повернувся з Німеччині після лікування (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, Жемчугов їздив на окуповані території, щоб забрати матір, а потім і знайомих. Під час однієї з поїздок він підірвався на розтяжці, внаслідок чого втратив зір і руки. Після події він хотів покінчити життя самогубством, кинувшись під машину, але замість цього привернув увагу бойовиків. В "ЛНР" його звинуватили в диверсіях і низці підривів та взяли в полон. Володимира Жемчугова звільнили 17 вересня 2016 року - чоловік втратив кисті рук та осліп.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...