В Італії померла "королева кашеміру" Лаура Біаджотті (фото)

Лаура Біаджотті почала кар'єру в світі моди в 1960-х роках, сьогодні модний будинок Біаджотті очолює її дочка Лавінія.

Лаура Біаджотті і її донька Лавінія. Фото: Обозреватель.

В Італії на 73-му році життя померла відома у всьому світі модельєр, "королева кашеміру" Лаура Біаджотті. За інформацією італійського видання Corriere della sera, дизайнер померла в Римі від раптового серцевого нападу, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Лаура Біаджотті народилася 4 серпня 1943 року в родині дизайнера, і змогла перетворити невелику швейну майстерню в глобальний сімейний бізнес.Завдяки своїй матері Делії Біаджотті, Лаура Біаджотті з дитинства була знайома з високою модою Франції. У той же час, попрацювавши в майстерні компанії Schuberth, що спеціалізується на виробництві елегантного італійського "готового одягу", вона не могла не оцінити високу якість, з якою працюють італійські модельєри. Таким чином, Лаура Біаджотті, створюючи зручні і красиві речі, з'явилася певною квінтесенцією європейського стилю в цілому.У своїй роботі Лаура підкреслювала відданість натуральним італійським матеріалам і отримала негласне звання "королеви кашеміру".Жінка також славилася тим, що колекціонувала твори мистецтва і завжди була готова поділитися ними в рамках тієї чи іншої виставки по всьому світу. Вона щедро підтримувала різні кампанії по збереженню спадщини своєї країни. Біаджотті повністю реконструювала замок Марко Симона (Marco Simone), що знаходиться недалеко від Риму, в якому вона жила і працювала.Біаджотті вважається засновницею нового стилю, заснованого на поєднанні трикотажу і тканин. У 2002 році в Італії був випущений 41 євро цент з її ім'ям.Також Лаура Біаджотті була першим італійським дизайнером, чиї дефіле пройшли в Китаї (в 1988 році), а потім в Кремлівському палаці в Москві (в 1995 році).Основні деталі жіночих колекцій Біаджотті - просторі сукні з м'яких тканин.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...