В Італії винайшли диво-чемодан, який здатний самостійно пересуватися за своїм господарем (відео)

Чемодан перевозить до 18 кілограмів вантажу і може пересуватися автономно по знайомому маршруту. Під час переміщень він автоматично складає 3D карту навколишнього простору.

Чемодан-робот. Фото: Обозреватель.

Подорожувати без нічого виходить не так часто. Через велику кількість речей першої необхідності, непередбачені покупки, подарунки, сувеніри та інше збирається чимала сумка, яку часом ніде залишити в поїздці. Концерн Piaggio, який відомий виробництвом мопедів Vespa, знайшов вихід з цієї ситуації і створив чудо-чемодан, який сам їздить за господарем, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Це - чемодан-робот Gita. Він пересувається цілком самостійно.

Чемодан перевозить до 18 кілограмів вантажу і може пересуватися автономно по знайомому маршруту. Під час переміщень він автоматично складає 3D карту навколишнього простору.

Робот самостійно об'їжджає перешкоди, а батареї вистачає на вісім годин активної роботи, так що він спокійно прослужить протягом дня. Швидкість у валізи може досягати 35 км/год.

Мандрівники, які стануть щасливими володарями валізи-робота, зможуть завантажувати в неї всі необхідні речі і при цьому залишатися з вільними руками.

Ціна валізи поки невідома.

Відзначимо, що інша компанія, Clever Chair, вже анонсувала випуск "розумної валізи", в яку будуть вбудовані навіть перекладач і програма для шопінгу.

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...