У кампусі французького університету пролунали потужні вибухи (відео)

У Ліоні, на південному сході Франції, сталася низка вибухів у кампусі університету. Їх було чути перед 9 годиною ранку.

Пожежа в університеті Ліона. Фото: соцмережі.

У четвер, 17 січня, в приміщенні університету в Ліоні, Франція, пролунали вибухи. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

На знятому очевидцями відео можна побачити вогняну кулю, яка спалахує в небі над будівлею, де на даху вже було видно невеликий вогонь. Пожежа сталася в будівлі в кампусі La Doua в Віллербані, на північ від центру Ліона, яка є науковою бібліотекою.

Як зазначається, пожежа імовірно почалася на даху будівлі, яку ремонтували. Вибухи, в свою чергу, сталися через загоряння газових балонів. Район був евакуйований, і на місці події перебувають пожежні. Інформації про постраждалих поки немає.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...