В очікуванні моста: У Криму через підвищення тарифів на послуги Керченської переправи зросли ціни на продукти

Підприємці скаржаться, споживачі незадоволені.

Керченська поромна переправа. Ілюстрація:camp.pp.ua

У Криму через підвищення тарифів на послуги Керченської поромної переправи зросли відпускні ціни на ряд продуктів. Про це пишуть Крым.Реалии, інформують Патріоти України.

Зокрема, підприємці розповідають про значне подорожчання овочів і фруктів на сімферопольському оптовому ринку "Привоз", куди товари зараз надходять з материкової Росії, а потім розвозять у всі міста Криму.

"Гранат ще вчора був по 120 рублів, це відпускна ціна, сьогодні вже 150 рублів. Товару мало. Через помідори справа доходила майже мало не до бійки. Все пояснюють подорожчанням переправи", - розповів один з підприємців.

Згідно з новими тарифами на переправу, транспортні витрати постачальників товарів з російського материка повинні зрости не більше, ніж на один рубль, стверджують кримські підприємці, але відзначають, що ціни виросли в деяких випадках на десятки рублів. Це веде до підвищення роздрібних цін в Криму.

Нагадаємо, з 23 лютого на Керченській поромній переправі вступили в силу нові тарифи на перевезення. Так, вартість проїзду через переправу для вантажівок довжиною 9-12 метрів збільшилася з 6935 рублів до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для вантажівок довжиною не більше п'яти метрів ціна на переправу зросла з 2890 руб. до 5 тис. руб.

Перевезення легкових автомобілів також подорожчало. Ціна переправи для авто довжиною понад 5,3 метра виросла з 2486 рублів до 4,8 тис. рублів. Для легковиків довжиною до 5,3 метра ціна складе 1,7 тис. рублів. До цього тарифи становили: легкові авто довжиною до 4,2 метра - 1190 рублів, довжиною до 5,1 метра - 1 688 рублів.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...