В окупованому Донецьку затримано чергового "шпигуна" (відео)

Згідно «кримінальному законодавству ДНР», Юрію Шаповалову загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

Жителя Донецька звинуватили у шпигунстві. Фото: скріншот з відео.

Житель окупованого Донецька Юрій Шаповалов затриманий співробітниками «МГБ ДНР» за підозрою в "шпигунстві на користь українських спецслужб", передають Патріоти України.

У прес-службі «МГБ ДНР» повідомили: «Міністерством державної безпеки "ДНР" за підозрою в шпигунстві на користь українських спецслужб затриманий Шаповалов Юрій Валерійович, 1964 року народження, громадянин України. Встановлено, що затриманий займався збором, аналізом, публікуванням і передачею українським спецслужбам інформації, що завдає шкоди безпеці "ДНР".

Бойовики повідомили, що з 2014 року по теперішній час підозрюваний вів аккаунт у соціальній мережі Twitter, розміщував там інформацію, що сприяє «дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Республіці, а також зібрані дані про розташування військових об'єктів, пересування техніки та особового складу "ЗС ДНР".

Відносно Шаповалова порушено кримінальну справу за ст. 321 КК "ДНР" «Шпигунство» і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Згідно «кримінальному законодавству ДНР», йому загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі.

Землю накриває триденна магнітна буря: Українцям розповіли, як пережити метеоудар

четвер, 25 квітень 2024, 15:44

У четвер, 25 квітня, Землю накриває магнітна буря. Вона триватиме три дні (до 27 квітня включно) і має стати останньою в цьому місяці. Про це свідчать дані Центру прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних дослідж...

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...