В Росії хочуть встановити пам'ятник Лаврентію Берії поруч зі скандальним бюстом Сталіна

У Сургуті активісти планують вшанувати "незаслужено забутих" - Берію, Кірова або Єфремова

Фото: "Депо"

У російському місті Сургут активісти організації "Русский дух" пропонують поруч з нещодавно встановленим бюстом Йосипа Сталіна встановити пам'ятник Лаврентію Берії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Интерфакс".

Голова відділення "Русского духу" у ХМАО Денис Ханьжін зазначив, що, окрім кандидатури Берії, обговорюються також варіанти встановити пам'ятник письменнику-фантасту Івану Єфремову або революціонеру Сергію Кірову. "Це люди, яких шанували їх сучасники, але наразі незаслужено забуті. Ми більше схиляємося до варіанту з соратником Сталіна Берією, про який зараз ходить багато суперечливої інформації", - зауважив Ханьжін. Берія був одним з найближчих товаришів Сталіна.

Кошти на встановлення пам'ятника активісти будуть збирати через мережу. На встановлення бюста Сталіна їм вдалося таким чином зібрати близько 150 тисяч рублів, а на пам'ятник Берії знадобиться близько 260 тисяч рублів.

Нагадаємо, пам'ятник Йосипу Сталіну був встановлений 15 вересня на набережній Сургута. В адміністрації міста заявили, що об'єкт може бути визнаний незаконним і тоді його доведеться знести. 16 та 19 вересня невідомі обливали його фарбою.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...