В Росії стався викид отруйних речовин: До Дніпра прямує 5-кілометрова пляма брудно-бурого кольору та з гнилим запахом

В Брянській області, в місцині, де стався витік небезпечних вод маслосирзаводу, випалило всю рослинність

Токсичні відходи заводу з Росії можуть потрапити в українські річки. Фото: "Фейсбук"

У місті Севськ в Росії прорвало очисні споруди місцевого маслосирзаводу. У річку потрапили води хімічного походження. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Депо".

В Брянській області поблизу заводу випалило всю рослинність.

Пляма забруднення має розмір близько п'яти кілометрів, бурий колір та гнилий запах. Суміш досягла річки Нерусса (Брянська область). Ця річка знаходиться у складі водної системи "Десна-Дніпро-Чорне море".

"По шляху свого проходження пляма майже не розбавилася. Щоб якось впливати на пляму, вчені почали відкачування води з річки зі швидкістю 220 літрів на секунду. Але позитивних результатів ця процедура поки не дає. Забруднення йде в бік України", - йдеться у повідомленні.

Якщо хімічна пляма досягне українських річок, наслідки екологічної катастрофи можуть бути колосальними. Про це кажуть екологи Чернігівщини та Сумщини.

Не встигла Росія оговтатися від аварії на Рефтинській ГРЕС, як з невідомих поки що причин сталася нова катастрофа. У мережі вважають, що це може виявитися помстою.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...