В Росії за репост статті заарештували блогера

У Пермі винесено перший в регіональній практиці вирок у кримінальній справі про реабілітацію нацизму.

Фото: prozak.infoМісцевий житель Пермі Володимир Лузгін засуджений до штрафу в 200 тис. рублів за репост на сторінці «ВКонтакте» статті «15 фактів про бандерівців, або Про що мовчить Кремль», повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Пермський крайовий суд вперше в регіональній практиці виніс вирок у кримінальній справі про реабілітацію нацизму (ч. 1 ст. 354.1 КК РФ). Суд вважає, що в статті містяться завідомо неправдиві факти про спільний напад СРСР і Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року. Ці твердження, як вирішили представники влади, суперечать фактам, викладеним у вироку Нюрнберзького трибуналу.

Склад злочину слідчі побачили в перепості (розповсюдженні) Володимиром Лузгіним матеріалу «15 фактів про бандерівців, або Про що мовчить Кремль». Стаття була розміщена Володимиром Лузгіним на особистій сторінці «ВКонтакте» 24 грудня 2014 року. З цього часу її встигли переглянути 20 осіб.

Сам Володимир Лузгін спочатку визнавав свою провину, але потім змінив позицію. Він не заперечував, що переопублікував матеріал на свій сторінці в соцмережі, але вказав, що з текстом вироку Міжнародного трибуналу в Нюрнберзі незнайомий, а згаданих в матеріалі комуністів з СРСР не ототожнював. Як випливає з тексту вироку, підсудному на допитах задавали питання з історії Другої світової війни, зокрема про обставини її початку. Відповідаючи, він пояснив, що в школі вивчав історію і на уроках дізнався, що 1 вересня 1939 фашистська Німеччина напала на Польщу, а в східну частину Польщі увійшли радянські війська.

В якості свідка обвинувачення у справі було допитано декан історичного факультету Пермського державного гуманітарно-педагогічного університету Олександр Вертинський. Пан Вертинський зробив висновок, що в матеріалі містяться завідомо неправдиві відомості про діяльність СРСР під час Другої світової війни.

"Мабуть, тепер всім потрібно бути обережніше в вираженні своєї позиції: не зрозуміло, де "наступиш на міну", - підсумував декан істфаку.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...