В Україні до кінця року запрацює система мобільної ідентифікації MobileID

Технологія передбачає взаємодію між різними мережами мобільних операторів та центрами сертифікації ключів. Для цього розробники створять спеціальні SIM-карти із вбудованими алгоритмами ідентифікації.

Ілюстрація: segodnya.ua

Кабінет міністрів України затвердив концепцію розвитку електронного управління в Україні на період до 2020 року, яка передбачає введення системи мобільної ідентифікації MobileID до кінця 2017 року, повідомляють Патріоти України.

"До кінця 2018 року ми введемо онлайн всього близько 100 найпопулярніших послуг для громадян і бізнесу", - сказав глава Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко під час засідання.

Сервіс MobileID дозволить зберігати всі дані про громадянина - електронний цифровий підпис, ідентифікаційний код, паспортні дані тощо - на SIM-картці. Цей сервіс вже успішно працює в 28 країнах Європи.

Зокрема, за допомогою технології Mobile ID користувачі смартфонів зможуть ставити електронні підписи до документів. Власники мобільного зможуть оплачувати послуги та отримувати доступ до захищених документів.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...