В Україні масово закривають школи через грип: Стало відомо, де вже оголосили карантин

Програму школярі відпрацьовуватимуть за допомогою дистанційних та індивідуальних занять.

Ілюстрація: transkarpatia.net

Через епідемію грипу, яка набирає обертів, в Україні почали масово закривати школи. Зокрема, в областях, де перевищений епідемічний поріг, уже оголошено, що діти залишаться вдома мінімум на один тиждень, повідомляють Патріоти України.

Так, уже від середи чиновники закрили на карантин усі школи Вінниці, повідомляє офіційний сайт міськради. За даними департаменту охорони здоров'я, у місті від початку епідемічного сезону зареєстрували 38 836 випадків захворювань на грип та ГРВІ. З них - аж 22 728 дітей. За останній тиждень чверть усіх учнів не прийшли на уроки через хворобу в 6 школах. Кожен п'ятий школяр не з'явився в 10 навчальних закладах.

Крім того, у Берегівському та Виноградівському районах Закарпаття теж оголосили карантин у школах і дитсадках. Там позачергові канікули почалися ще 29 січня і триватимуть до 9 і 16 лютого відповідно.

На Дніпропетровщині понад 100 класів у школах закрили на карантин. У зв'язку з високим рівнем захворюваності тимчасово припинені заняття учнів окремих класів і загальноосвітніх шкіл Дніпра, Кам'янського, Кривого Рогу, Нікополя і Павлограда. Усього закрито 102 класи в 30 школах, з загальною кількістю понад 4600 учнів.У Запоріжжі через ГРВІ та грип на дострокові канікули пішли 38 класів. У більшості місцевих шкіл епідемічний поріг не перевищено, тому всі школи на карантин не закриватимуть, кажуть у департаменті освіти Запорізької міськради.

Але в окремих школах є точкові карантини, де кількість хворих досягла епідемічного рівня. На сьогодні навчання припинене у 38 класах. Житомирські школи теж закривають на карантин, про це повідомив на комісії з міської Ради 31 січня заступник міського голови Матвій Хренов. Розпочнеться карантин 2 лютого і триватиме до 11 числа."8 лютого збереться повторна комісія, буде вирішено: відновимо навчання, або продовжимо карантин", - зазначив Матвій Хренов.

На карантин також закрили 13 шкіл Слов'янська, як повідомили у відділі освіти держради, ввели "до стабілізації епідемічної ситуації". Програму школярі відпрацьовуватимуть за допомогою дистанційних та індивідуальних занять.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за третій тиждень січня активність грипу в регіонах України залишалася низькою. ГРВІ захворіло 159 260 осіб, що "типово для цієї пори року".

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...