В Україні можуть обмежити мінімальну швидкість інтернету: Що треба знати

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір юридично закріпити обмеження мінімальної швидкості інтернету в 30 Мбіт/с, якщо для будівництва інфраструктури залучаються державні кошти. Про це розповів перший віце-прем'єр-міністр - міністр економрозвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Змінюємо законодавство, а точніше, цілий ряд нормативних актів, щоб: провести моніторинг стану розвитку широкосмугового доступу до інтернету в Україні; юридично закріпити, що швидкість інтернету не повинна бути менш ніж 30 мегабіт/сек., якщо для розвитку інфраструктури залучаються державні кошти", - написав він.

Також Кубів зазначив, що Мінекономрозвитку має намір стимулювати залучення приватних інвестицій у розвиток широкосмугового інтернету, зокрема, для освітніх установ, установ охорони здоров'я, соціальної інфраструктури. При цьому він повідомив, що Україна обмінюється досвідом із іншими країнами і шукає шляхи кооперації та співробітництва. «Це, зокрема, країни-члени ЄС, Південна Корея, Японія та інші. Наприклад, Ізраїль. Там нещодавно говорив про кібербезпеку, цифровий порядок денний для України і нашу роботу з розвитку цифрової економіки», - написав Кубів.

Також перший віце-прем'єр нагадав, що нещодавно уряд підтримав ініціативу про спрощення доступу операторів телекомунікацій до інфраструктури. «Очікуємо, що це збільшить кількість підключень до фіксованого широкосмугового доступу з 5 до 19 млн користувачів», - зазначив Кубів.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...