"В Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена груба війна", -Турчинов жорсто "поставив на місце" Путіна

Секретар РНБО нагадав Путіну, де шукати докази війни Росії проти України.

Фото: censor.net.ua

Олександр Турчинов заявив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена груба війна, яку веде Росія, докази чого можна знайти на сайті президента РФ Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозвреватель.

"Заявивши про непричетність РФ до військового протистояння в Україні, Володимир Путін ще раз продемонстрував, що політика Кремля базується на цинічній брехні і підступності", - зазначив Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив, що чергові неспростовні докази російської військової агресії проти України "можна знайти навіть на офіційному сайті адміністрації президента Росії".

"Так, у червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань кадровим російським військовим за злочини, вчинені на сході нашої країни", - сказав він.

За словами Турчинова, звання генерал-лейтенанта було присвоєно генерал-майору Асапову, який з квітня 2015 по травень 2016 командував 1-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Донецької області. Звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Юдину С. С., з січня по квітень 2015 командував 2-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Луганської області. Звання генерал-майора отримав полковник Рузінський О. Ю, який з квітня 2015 по травень 2016 командував 2-ю окремої мотострілковою бригадою (Луганськ) 2-го армійського корпусу.

"Ці два армійські корпуси, які ведуть проти нас війну на сході України, є невід'ємною складовою Збройних Сил Росії та підпорядковані безпосередньо Центру територіальних військ Південного військового округу РФ", - зазначив Турчинов.

"В Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена груба війна, яку проти нашої незалежної демократичної країни веде Російська Федерація. А брехливим путінським заявам можуть вірити тільки зазомбовані кремлівською пропагандою постійні глядачі російського телебачення", - підсумував секретар РНБО України.

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...