В Україні розпочнуть випробовувати турецькі безпілотники Bayraktar для ЗСУ

Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 вже в Україні і незабаром розпочнуться їх випробування. Раніше про постачання цих безпілотників домовились Київ та Анкара, повідомляють Патріоти України.

Цю інформацію оприлюднив президент Петро Порошенко в середу під час засідання Ради національної безпеки і і оборони України.

"Можу відкрити інформацію, що зараз відбудуться випробування нового потужного ударного безпілотного комплексу "Байрактар", про постачання якого мені вдалося домовитися з президентом Туреччини. Можу навіть сказати, що ці комплекси вже перебувають на території України", – зазначив глава держави.

Цей безпілотник може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Зазначиом, що угоду про закупівлю цих безпілотників підписали 12 січня 2019 року українська державна компанія "Укрспецекспорт" і турецька компанія Baykar Makina.

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...