В Україні шалений попит на комбайнерів: Фахівці назвали найпрестижніші професії 2016 року

Абсолютно немає попиту на працівників творчих професій.

Комбайнер за сезон може заробити до 100 тисяч гривень. Фото: zhodinonews.by.

В Україні серед роботодавців зріс попит на фермерські професії, фахівців, пов'язаних з авіацією, інженерів, фармацевтів і технологів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Влаштуватися на постійну роботу в 2016 році стало простіше, ніж раніше. Якщо в 2015 на одне місце претендували шестеро, то тепер тільки троє.

Кількість вакансій зросла. Шукачі роботи, в свою чергу, хотіли б мати зарплату на рівні тисячі або більше доларів. Але професій, де працювати не треба, майже не існує, заспокоюють рекрутери. Навпаки, працівників більше, ніж в минулому році, завантажують роботою.

Завжди в ціні айтішники. Робота, визнають, народила в Україні справжній тренд. Всі масово вивчають комп'ютер, перекваліфіковуються з інших спеціальностей, закінчують спеціальні курси. Великі прибутки також у фахівців, пов'язаних з авіацією - пілотів, диспетчерів і конструкторів. Попит є і на інженерів. Хочуть бачити і готові платити в кожному регіоні також технологам і фармацевтам. Розглядають кандидатів різного віку і з різним досвідом. Фахівці радять не хапатися за першу-ліпшу вакансію, а шукати кращий варіант.

Своєрідною сенсацією роботодавці вважають бум серед фермерських професій. Під час літнього збору врожаю навіть фіксували зарплатні рекорди. Кажуть, кваліфікований тракторист або комбайнер може заробити за сезон до 100 тисяч гривень. Попит на таких фахівців високий і восени. Зарплата буде залежати від досвіду і вміння. Так само і з робітничими професіями. У столиці лідери по пошуками - будівельники, газозварювальники, плиточники, столяри. Немає проблем з працевлаштуванням у працівників сфери обслуговування. Ось тільки платити їм багато роботодавці не поспішають.

Однак дають можливість вибрати комфортний графік, колектив або обстановку.

А ось кому з роботою буде нелегко - то це топ-менеджерам, юристам і економістам. Зарплати хоч і високі, але і найвищий конкурс у всіх галузях, кажуть роботодавці. Як наслідок, навіть власники червоних дипломів часто сидять без роботи. Непросто і працівникам науки, медицини та соціальної сфери. Вакансії хоч і пропонують, але платять мало. Працівники ж творчих професій взагалі поглядають за межі українських кордонів - в державі на них попиту практично немає.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...