В Україні введуть велетенські штрафи за продаж пива і сигарет: Що треба знати

В Україні заборона на продаж сигарет і алкоголю неповнолітнім особам діє неефективно. До такого висновку прийшли народні депутати і зареєстрували у Верховній Раді антиалкогольний і антитютюновий закони, повідомляють Патріоти України.

Так, депутати пропонують встановити жорстку заборону на продаж вина, пива і сигарет поблизу училищ, шкіл та інших освітніх установ.

Також депутати зажадали великих штрафів і введення адміністративної відповідальності для тих громадян, які допомагають неповнолітнім особам купувати заборонену продукцію.

За словами депутатів, щоб поліпшити статистику по країні, потрібно заборонити продаж у невеликих магазинах, розташованих поблизу навчальних закладів у радіусі до 200 метрів. Крім того, вони запропонували ввести величезні штрафи для торговців сигаретами і алкоголем.

У найближчому майбутньому штраф може збільшитися до 500 тис. гривень. Також буде введена адміністративна відповідальність для повнолітніх українців, які на прохання дітей купують спиртні напої. За такий вчинок депутати пропонують ввести штраф на суму від 170 до 425 гривень.

Коли штрафи введуть в дію?

Документ перебуває в статусі зареєстрованого законопроекту. Перш, ніж стати чинним законом, він повинен пройти 7 парламентських комітетів, потрапити до сесійної зали і набрати мінімальні 226 голосів.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...