В Україні введуть водійські посвідчення формату ЄС

Введення нового зразку має бути реалізовано до листопада 2017 року

Фото: dnepr.infoВодійські посвідчення в Україні відтепер будуть відповідати формату ЄС. Нормативний документ вводить єдині для всіх держав-членів ЄС положення про видачу національних посвідчень водія для забезпечення взаємного визнання водійських посвідчень і, як наслідок, подальшого спрощення вільного пересування громадян між державами-членами ЄС. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на dnepr.info.

Посвідчення містить опис європейського зразка, який регулює питання розміщення в ньому мікрочіпа, встановлює вимоги до підготовки претендентів на отримання водійського посвідчення, умови видачі водійських посвідчень (вікові та кваліфікаційні), їх періодичної заміни.

Також у документі встановлені єдині для всіх країн терміни медоглядів для водіїв, вимоги щодо базової кваліфікації та підготовки осіб, які складають іспити на право керування транспортними засобами, а також уніфікує вимоги до іспитів на право керування транспортними засобами. В Україні положення директиви повинні бути реалізовані до листопада 2017 року.

Жінка-"ніндзя" примудрилася майже рік прожити у вивісці на даху супермаркету

вівторок, 14 травень 2024, 12:53

Жінку-безхатька зі штату Мічиган, США, знайшли у вивісці на даху супермаркету Family Fare у Мідленді. Вона жила там близько року, і ніхто її не помічав. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти України. 34-річну жінку, ім'я якої не називається, з...

"Коли фотографувала номери авто": Одеситка заявила, що її побив милицею працівник ТЦК

вівторок, 14 травень 2024, 12:43

Мешканка Одеси заявила, що її побив милицею чоловік у військовій формі, який назвався працівником ТЦК. Про це постраждала написала на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. Жінка розповіла, що вона та троє її друзів прибули до відділку...