В Україні вирує циклон: Синоптики розповіли, чого чекати далі

По всій території України на дорогах очікується ожеледиця.

Ілюстрація: rbc.ua

Внаслідок впливу активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов в Україні. Про це заявив у середу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час позачергового засідання у ДСНС, повідомляють Патріоти України.

"Внаслідок впливу активного циклону в Україні очікуємо протягом 18 січня суттєве ускладнення погодних умов. Очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву заввишки до 40 см, у Києві близько 20 см", – заявив він.

У Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях сильний дощ з переходом у сніг, в Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/сек; у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м/сек.

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються надзвичайно сильні снігопади.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...