В Україні з'являться екологічні шерифи

Мінприроди забезпечить їх навчання і сертифікацію

Фото: mdhouse.com.ua

Міністерство екології та природних ресурсів планує створити посаду екологічного шерифа в зв’язку з радикальними реформами у відомстві. Про це повідомив міністр екології Остап Семерак в Facebook, передають Патріоти України.

«Звичайно, ми не відмовляємося від введення посади екологічного шерифа. Ми пропонуємо, щоб його обирали місцеві громади на сесіях сільських та міських рад», – написав він. За словами Семерака, Мінприроди забезпечить їх навчання і сертифікацію.

«При цьому вони були б наділені повноваженнями як і інспектори нової Служби природоохоронного контролю», – зазначив міністр. Нагадаємо, сьогодні Семерак запропонував реформувати систему природоохоронного контролю – ліквідувати Держекоінспекцію та створити новий орган – Державну природоохоронну службу.

За його словами, сьогоднішня Держекоінспекція це пострадянська структура з корупційною вертикаллю, яка працює не на захист навколишнього природного середовища, а ось нова концепція передбачає її перетворення з карально-контролюючого органу в природоохоронний.

«Це зміна філософії і нової екологічної політики в Україні. Цією реформою ми говоримо про докорінні зміни в підходах до збереження та відновлення найціннішого, що є в Україні: повітря, води, природних багатств, навколишнього середовища», – зазначив міністр.

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...