В "Укрїнформі" повідомили, через що ФСБ "шитиме" їхньому журналісту справу у шпигунстві

Роман Сущенко був військовим в запасі, але вже 14 років працював журналістом, а затримали співробітника "Укрінформу" через його військову освіту.

Роман Сущенко. Фото:www.ukrinform.ua

Затриманий в Російській Федерації український журналіст Роман Сущенко має військову освіту, однак останні 14 років працював журналістом агентства "Укрінформ". Про це повідомила керівник міжнародної редакції "Укрінформу" Наталія Костіна, передають Патріоти України з посиланням на Громадське радіо.

Вона підкреслила, що Сущенко був військовим в запасі, як і багато чоловіків в Україні. За словами Костіної, в Москву журналіст поїхав не по редакційних завданнях, а провідати рідних, для чого взяв відпустку на кілька днів через особисті обставини.

"Він приїхав в Москву у п'ятницю. Дружина була в курсі, що він туди приїхав, прилетів. І він повинен був в суботу вийти на зв'язок. Він на зв'язок не вийшов. Вона кілька разів дзвонила в суботу родичам. І потім ще дзвонила в неділю. Їй відповідали, що його немає, що він не повернувся", - пояснила вона.

Керівник міжнародної редакції "Укрінформу" додала, що про його "затримання" родичі Сущенка не повідомляли, однак натякнули, що дали підписку про нерозголошення.

2 жовтня стало відомо, що члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в СІЗО столичної в'язниці "Лефортово" Романа Сущенка, кореспондента агентства "Укрінформ" у Франції, який був узятий під варту Лефортовским судом Москви.

Федеральна служба безпеки Росії підтвердила, що в Москві затриманий громадянин України Сущенко. У центрі громадських зв'язків ФСБ його назвали "кадровим співробітником української військової розвідки" в званні полковника. Cущенка затримали "при проведенні шпигунської акції", відзначили в ФСБ. У Міноборони України цю інформацію спростували.

Агентство назвало затримання свого співробітника "спланованою провокацією". МЗС України висловило протест у зв'язку із затриманням Сущенка і зажадало його негайного звільнення і повернення на батьківщину. Журналіста захищатиме адвокат Марк Фейгін.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...