Варення з яблук! Неймовірний рецепт заготовки на зиму (фото)

"Яблучне варення на зиму заготовляють далеко не всі господині, вважаючи за краще їсти ці фрукти взимку в свіжому вигляді, адже яблука чудово зберігаються до самих холодів. А даремно, адже гарне бурштинове яблучне варення - це не тільки прикраса столу під час чаювання, а ще й чудова начинка для домашніх пирогів та іншої випічки", - пише у своєму блозі Ольга Княжевич, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Рецепт цього десерту абсолютно простий і не потребуватиме від тебе зайвих зусиль і витрат. У такому варенні з яблук фруктові часточки виходять ціленькими і прозорими, а саме варення схоже на мармелад. Завдяки щіпці кориці, воно набуває надзвичайного аромату.

Варення з яблук - інгредієнти:

  • 2 кг яблук,
  • 1,5 кг цукру,
  • щіпка кориці.

Яблучне варення часточками - приготування:

  1. Щоб приготувати смачне варення з яблук, слід взяти кількість яблук будь-якого сорту і цукру в рівній пропорції, 1: 1. Якщо ж у тебе яблука дуже солодкі, без натяку на кислинку, то цукру бажано взяти трохи менше, щоб варення з яблук не вийшло занадто солодким.
  2. Готувати варення з яблук краще не в емальованому посуді, щоб воно не пригоріло. Також бажано взяти широку миску або таз, оскільки чим більша площа посуду, тим краще буде випарюватися з варення зайва волога і тим густіше воно вийде.
  3. Яблука помий, просуши, очисти від насіння і поріж тонкими часточками. Чистити шкурку з яблук не потрібно.
  4. Виклади дольки в посуд, в якій ти варитимеш варення з яблук, пересип цукром і залиш на кілька годин, а краще на ніч, щоб яблука пустили сік. Завдяки цукру яблука не потемніють.
  5. Постав посудину з яблуками і цукром на невеликий вогонь, доведи до кипіння і провари на повільному вогні 5-10 хвилин, знімаючи утворену піну. В процесі варіння акуратно притопи дерев'яною ложкою верхні шари яблук, щоб вони опинилися в сиропі. Зніми з вогню і залиш до повного охолодження.
  6. Другий раз знову прокип'яти варення з яблук 5-10 хвилин і зніми до повного охолодження.
  7. Третій, заключний етап рецепта варення з яблук також потребує кип'ятіння яблучних часточок. Додай у варення щіпку кориці. Яблука у варенні мають трохи потемніти і стати більш прозорими. Залежно від твого бажання, ти можеш проварити варення трохи довше, регулюючи колір і густоту яблучного варення. Якщо крапля сиропу тримає форму, варення з яблук готово.
  8. Розклади варення з яблук у підготовлені чисті простерилізовані банки, закатай, переверни, закутай ковдрою і залиш до повного охолодження".
Джерело: lady.tochka.net

Не пропустіть! ТОП-5 ознак, що пора міняти шини на автомобілі

вівторок, 4 листопад 2025, 0:30

Стан шин безпосередньо впливає на безпеку руху. Зношені або пошкоджені колеса знижують зчеплення з дорогою та можуть призвести до аварійних ситуацій. "Ми-Україна" зібрав п’ять головних ознак, за якими можна визначити, що час міняти шини, передають Патр...

Готуйтесь до удару по кишені! Ціни на популярні продукти можуть зрости вже восени

понеділок, 3 листопад 2025, 23:57

В Україні базові молочні продукти за рік подорожчали на 15–25% через скорочення поголів’я корів і зменшення пропозиції сирого молока. Яйця теж дорожчають - восени падає несучість курей і зростає вартість кормів, тому ціни ще не досягли піку, передають ...