Важливо: В Україні запустили монетизацію субсидій

За новою системою субсідіант буде сам платити повну суму з платіжних квитанцій, а субсидія у грошовому еквіваленті буде адресно надаватися йому щомісяця.

Ілюстрація: static.espreso.tv

З 1 січня 2018 року в Україні запустили перший етап монетизації субсидій на рівні надавачів послуг. Рішення про введення в Україні монетизації субсидій із 1 січня 2018 року було прийнято урядом з ініціативи Міністерства фінансів, повідомляють Патріоти України.

Постанова вводить новий механізм виділення коштів із державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню для оплати енергоносіїв та житлово-комунальних послуг.

Таким чином, держава буде проводити розрахунки перед постачальниками не за соціальними нормами, а за фактично спожиті послуги в частині житлових субсидій. І лише з часом буде введена монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

Відзначається, що зараз субсідіанти платять частину суми, нарахованої за комунальні послуги, оскільки сума в платіжці автоматично зменшується на розмір субсидії, яку оплачує держава.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...