Важливо: В Україні змінили правила отримання посвідчення водія

Ілюстрація: segodnya.ua

Відтепер українцям, які вперше отримуватимуть посвідчення водія, видаватимуть його на два роки. Відповідну постанову прийняв Кабінет міністрів України, повідомляють Патріоти України.

Відповідно до постанови №885 від 10 листопада, перше посвідчення водія видається терміном на два роки. Окрім цього, щодо водія встановлюється обмеження керувати автомобілем зі швидкістю понад 70 км/год.

"Посвідченням водія, виданим вперше, є документ, отриманий після здачі особою, що раніше не мала водійського посвідчення або яка була позбавлена права на керування транспортним засобом, теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ", – йдеться в постанові.

Якщо за два роки у водія буде менше двох адміністративних порушень, він зможе обміняти права без здачі теоретичного та практичного іспиту у службовому центрі Міністерства внутрішніх справ. Якщо порушень буде три і більше – доведеться здавати іспити.

При цьому водій-початківець, якщо його позбавили права керування автомобілем за ці два роки, буде змушений отримувати права заново, з проходженням спеціального медичного огляду і відповідно до програми підготовки водіїв.

"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

понеділок, 6 травень 2024, 5:58

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого п...

Запобігне важким імунним реакціям навіть краще наявній медичній практиці: Науковці створили універсальну групу крові, що розв'яже проблеми пошуку правильних донорів

понеділок, 6 травень 2024, 5:00

Переливання відповідної групи крові часто стає серйозним каменем спотикання через її наявність і терміновість. Але вчені стверджують, що знайшли бактерії, які залишать цю проблему в минулому. . Під час нещодавнього дослідження групи фахівців з Техн...