Важив 7 кг у 4 роки: На Кіровоградщині батьки ледь не заморили до смерті голодом сина

У Новоукраїнці (Кіровоградська область) служба у справах дітей міської ради забрала з багатодітної сім’ї хлопчика, який в 4 роки важив всього 7 кілограмів, повідомляють Патріоти України.

9 серпня педіатр і патронажна медсестра оглядали в цій сім’ї десятимісячну дівчинку і побачили виснаженого чотирирічного хлопчика. Вони хотіли забрати його до лікарні, але батьки категорично відмовилися.

"Ми відразу поїхали до сім’ї, але в хату нас не пустили. Довелося звернутися в поліцію і прокуратуру. Правоохоронці у свою чергу звернулися до суду за санкцією", – розповів начальник служби у справах дітей Олександр Спринсян.

Сім’я, в якій виховуються ще три дівчинки 2008, 2012 і 2017 року, раніше не стояла на обліку і сигналів про неналежне виконання батьківських обов’язків не надходило. Інші діти знаходяться у візуально задовільному стані.

Поліція Новоукраїнки відкрила кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною. Вирішується питання про позбавлення батьківських прав. Скільки дитина голодувала, лікарі поки сказати не можуть. Зараз її життю загрози немає.

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...

Легенда українського тенісу розповів, де зараз "хороші" росіяни

субота, 4 травень 2024, 15:55

Колишній тенісист та чинний військовослужбовець Сергій Стаховський поділився думками щодо «хороших» росіян. В інтерв'ю РБК-Україна Стаховський сказав, що хорошими росіянами можна назвати тих, які зараз зі зброєю воюють проти загарбницької армії РФ в Ук...