"Вб'ємо і прикопаємо": Українець розповів про страшні знущання у полоні "ЛНР" (відео)

Терористи "ЛНР" всіляко принижували проукраїнських політичних в'язнів, намагаючись налаштувати проти них співкамерників-кримінальників. Про це розповів лікар Анатолій Костенніков, який провів 14 місяців у полоні за звинуваченням у шпигунстві і був звільнений під час обміну в грудні 2017 року, повідомляють Патріоти України.

За його словами, після затримання в "МДБ" йому заявили, що у нього є "дві перспективи": "Або підписуєш визнання, що ти шпигун, або ми тебе зараз вб'ємо, прикопаємо, і ніхто і не дізнається, що ми тебе затримували" .

"Спочатку я відмовлявся, але потім все-таки змусили ... Підписав все", - додав він. Костенніков розповів, що терористи спочатку запевняли його, що його затримали "для галочки" і "суд" відпустить його у зв'язку з відсутністю доказів. Але потім чоловіка визнали винним і засудили до 13 років ув'язнення "за шпигунство на користь України".

Чоловік розповів, що йому довелося пройти кілька різних в'язниць. У всіх адміністрація ставилася до нього негативно - намагалися налаштувати проти нього співкамерників, називали "зрадником батьківщини".

"Намагалися всіляко ускладнювати спілкування з іншими політв'язнями. Якщо в "ДНР" "політичних" тримають разом, то в "ЛНР" нас розсаджували між кримінальниками. Ті, у свою чергу, розуміли, що ми нормальні люди, і ставилися до нас досить добре", - розповів Костенніков.

Він також розповів, що у полоні до нього неодноразово застосовували фізичне насильство. "Все було, не хочеться навіть згадувати. Я тільки-тільки почав виходити з цієї ситуації", - зізнався чоловік. Зараз, за словами Костеннікова, він повернувся до нормального життя і займається улюбленою справою - працює лікарем швидкої допомоги у Рубіжному Луганської області.

Джерело: Обозреватель

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...