Вбивство дівчинки в Одеській області: У мережі опублікували фото, як місцеві мешканці громили ромів

Відповідаючи на питання журналістів, місцеві жителі казали, що не чіпали будинки тих, хто живе у селі дуже давно, а найбільше невдоволення викликають люди, що приїхали в село близько трьох років тому

У селі громили ромів. Фото: ЗМІ

Журналісти побували на місці погромів проти ромського населення в селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області, де знайшли тіло 8-річної жорстоко вбитої дівчинки. Відповідні фотографії на своєму сайті показав місцевий сайт "Думская", повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що постраждали будинки не заможних членів громади, можна сказати навіть бідних, в той час як три будинки більше багатих - вціліли. Відповідаючи на питання журналістів, місцеві жителі казали, що не чіпали будинки тих, хто живе у селі дуже давно, а найбільше невдоволення викликають люди, що приїхали в село близько трьох років тому. "На те, що затриманий підозрюваний живе в селі з народження, відповідають, що це неважливо: "вбивство просто стало останньою краплею", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 серпня у селі Лощинівка Ізмаїльського району Одеської області було знайдено тіло дівчинки 2007 року народження з ознаками насильницької смерті. За підозрою у вбивстві правоохоронці затримали представника ромської національності. Ввечері 27 серпня в Лощинівці відбулися масові заворушення. «Жителі села через трагедію влаштували масові заворушення проти місцевих ромів. Односельці почали громити будинки, де мешкають роми.

Як наслідок - один будинок був підпалений, в інших - пошкоджено меблі, вибиті шибки. "Ніхто з представників ромської національності не постраждав", – сказали в поліції. Щоб уникнути масових заворушень, для охорони громадського порядку в село Лощинівка прибули співробітники Головного управління Національної поліції в Одеській області, співробітники оперативного підрозділу.

У свою чергу жителі Лощинівки вимагали виселити із села ромів. Згодом голова Ізмаїльської районної державної адміністрації Валентина Стойкова заявила про досягнення домовленості з ромами про їхній переїзд з Лощинівки. За її словами, вранці 29 серпня поліція забезпечить охорону ромів, щоб вони могли забрати свої речі і виїхати з села.

Справа - глава Измаильской РГА Валентина Стойкова. Слева - глава сельсовета Виктор Паскалов

Этот дом попал под раздачу первым



Мать убитой девочки

Возмущенные сельчане ищут по кустам оппонентов

Нашли трех женщин

Полиция охраняет их от толпы и сопровождает к своей машине

Еще один разгромленный дом

третий подряд пострадавший от погромов дом

В ста метрах от дома, где жила убитая Ангелина, находится бар, в котором работала ее мать

Здесь девочку нашли мертвой

Дом подозреваемого в убийстве Михаила также разгромили

депутат Измаильского райсовета от села Юрий Шишман

В селе много пустующих полуразваленных домов

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...