Вбивці саудівського журналіста Хашокджі з 2017 року викрадали та катували людей: NYT розкрила моторошні подробиці

Наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман приблизно за рік до вбивства журналіста Джамаля Хашокджі схвалив створення секретного підрозділу, який займався переслідуванням опозиційних діячів і дисидентів - від стеження за ними до вбивств. Про це пише The New York Times з посиланням на дані американської розвідки, повідомляють Патріоти України.

Частиною цієї «команди» були і люди, звинувачені в убивстві Хашокджі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі в жовтні минулого року.Починаючи з 2017 року, ця група брала участь більш ніж в 10 спецопераціях, стверджують знайомі з документами спецслужб американські офіційні особи, які побажали залишитися неназваними.

Її члени, зокрема, викрадали саудівських громадських діячів і блогерів, які виступали з критикою політики королівства, з інших арабських країн. Як стверджується, їх утримували під вартою у приміщеннях, що належать королівській сім'ї приміщеннях, піддавали тортурам і психологічному насильству.

Опозиційний саудівський журналіст, критик саудівської влади та оглядач The Washington Post Джамал Хашокджі був убитий на території саудівського консульства у Стамбулі 2 жовтня. Його тіло досі не знайшли.

За висновками Центрального розвідувального управління США, за вбивством стоїть наслідний принц, який замовив вбивство Хашокджі в саудівському посольстві в столиці Туреччини Стамбулі в жовтні 2018 року. Влада Саудівської Аравії заперечила повідомлення про те, що до вбивства, яке викликало міжнародний осуд, причетний наслідний принц Мохаммад бін Салман.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...