Вчені назвали кращі продукти для порятунку від втоми

Сучасне життя вимагає від людини завжди бути в формі і в тонусі, але як весь час зберігати бадьорість розуму і тіла?

Ілюстрація:  ivetta.ua

Дієтолог Олена Соломатіна склала список продуктів, які допомагають підтримувати енергію на належному рівні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"В этот перечень вошли:


Орехи. В них много белка, полезных жиров, а также важнейших для здоровых нервов и психики веществ - витаминов группы В и магния.

Авокадо. Первоклассный источник жиров и калорий, полезных для организма.

Печень. Употребление печени снабжает организм витамином D, который помогает быть активным на протяжении всего дня.

Морепродукты. Они содержат йод, недостаток которого ведет к упадку сил, сказываясь на функциях щитовидной железы.

Куриные яйца. Это великолепный источник холина - биологического нейромедиатора, поддерживающего мозговую активность.

Зелень
. Употребление зелени - зеленых овощей и листовых растительных продуктов - насыщает кровь кислородом. Кроме того, зелень защищает организм от процессов окисления, вызывающих сильную усталость и являющихся следствием употребления большого количества разных консервантов.

Ягоды
. Являются вместилищем мощного запаса антиоксидантов, - в этом плане с ними не выдерживает конкуренции ни один продукт.

Продукты-стимуляторы. К ним относятся продукты, которые активизируют работу надпочечников: хрен, крестоцветные овощи, перец, фасоль, горький черный шоколад и какао".

А ви це знали? Чому у СРСР корпус телевізорів робили із дерева

неділя, 23 лютий 2025, 9:50

У часи Радянського Союзу телевізори мали зовсім інший вигляд, ніж сучасні моделі. Їхні корпуси виготовлялися з дерева. Використання дерев'яних корпусів для телевізорів було поширене не лише в СРСР, але й в інших країнах, таких як США, Японія та країни ...

Літній час 2025: Українцям пояснили, чи буде традиційне переведення годинників навесні

неділя, 23 лютий 2025, 9:45

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року стрілки годинників в Україні переводять на одну годину назад щоосені останньої неділі жовтня і на годину вперед щороку навесні останньої неділі березня. Традиційно перехід на зимови...