Вчені назвали шість відмінних рис людей з високим інтелектом

Звички, які можуть здаватися навколишнім дивацтвами, часом є ознаками неабиякого інтелекту у людини.

Вчені назвали відмінні риси властиві «розумникам», які можуть дивувати або дратувати, передають Патріоти України.
Цікавість. Високий інтелект - якість, великою мірою обумовлене спадковістю, генами. Люди, постійно показують хороші результати в IQ-тестах, часто відрізняються сильно розвиненим цікавістю в дитинстві. Батьки не завжди здатні оцінити належним чином схильність дітей всюди пхати свого носа, так як це може супроводжуватися травмами і побутовими катастрофами.
Манера закінчувати фразу за співрозмовника. Багатьох така риса дратує, але по суті подібна манера - ознака високого емоційного інтелекту, сильно розвиненою емпатії. Інтелектуали можуть прекрасно розуміти, що відчувають і думають інші, оскільки можуть дивитися на світ з їх точки зору.
Підвищений самоконтроль. Прагнення все контролювати і підпорядковувати якомусь розпорядку - це важка риса для спільного життя. Але зате такі люди завжди можуть вчасно зупинитися і не приймають імпульсивних рішень. Взаємозв'язок між рівнем інтелекту і здатністю до самоконтролю була підтверджена дослідженням вчених з Єльського університету.
Любов до шоколаду. Виявляється, люди з високим інтелектом часто демонструють цю рису. Вчені не бачать в цьому нічого незвичайного. Речовини флаваноли, що містяться в шоколаді, позитивно впливають на роботу мозку, поліпшуючи його функцію пам'яті, уваги і швидкості обробки інформації. Для активно працює мозку «розумників» шоколад - це справжня батарея харчування.
Непереносимість шуму. Дослідники з США в експерименті, проведеному в 2015 році, встановили: люди, які добре справляються з інтелектуальними завданнями, мають низькою толерантністю до фонових шумів.
Тяга до самотності. За словами вчених, чим вище у людини інтелект, тим частіше він прагнути перебувати на самоті. Дослідження, результати якого опублікував журнал British Journal Of Psychology, показало: розумні люди відчувають себе набагато щасливішими наодинці з самими собою, ніж в компанії друзів.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...