Вчені підрахували, скільки сигарет здатні вбити курця

Норвезькі вчені підрахували, яка кількість викурених сигарет негативно впливає на здоров'я серця. Для отримання інформації представники науки проаналізували 29 досліджень, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Експеримент показав, що від куріння сигарет з великою ймовірністю може виникнути фібриляція передсердь. Також підвищується ймовірність розвитку аритмії миготливого типу. Таке захворювання підвищує ризик передчасної смерті в кілька разів.

Всього в дослідженні взяли участь 7 тисяч осіб. Виявилося, що ймовірність розвитку фібриляції передсердь безпосередньо залежить від кількості викурених сигарет. Тому ризик розвитку вищевказаної серцевої хвороби підвищується на 9%, якщо викурювати 5 сигарет щодня, а 10 сигарет в день підвищать цей показник до 14%.

Якщо щодня викурювати пачку сигарет, ймовірність розвитку фібриляції передсердь виросте на 32%. Також вчені виявили, що майже половина курців частіше страждають від нерегулярних серцевих скорочень.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...