Вчені розкрили загадку популярної оптичної ілюзії (фото)

Сприйняття зображень на одній з найвідоміших оптичних ілюзій під назвою "Моя дружина і моя теща" залежить від віку людини. Про це йдеться в результатах дослідження вчених з Університету Флиндерса і Університету Південної Австралії, опублікованих у журналі Scientific Reports, повідомляють Патріоти України.

У дослідженні брали участь 666 осіб з 22 країн світу. У них запитували, хто зображений на картині: тварина або людина. Якщо у відповіді був другий варіант, у них запитували, стать і вік.

На картині люди бачать два варіанти: молоду жінку, яка стоїть відвернувшись (у неї видно тільки ніс, вії, щоку, шию з намистом), і літню жінку, яка стоїть в профіль (видно обидва ока, горбатий ніс, рот, підборіддя і незрозумілий наріст над оком).

Молода жінка

Згідно з результатами, люди молодше 30 років частіше бачили молоду жінку. І чим молодша був учасник, тим менше він давав вік. Респонденти старше 30 років частіше бачили літню жінку.

Стара жінка

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...