Вчені розповіли, як діагностувати хвороби серця за допомогою рукостискання

В експерименті взяли участь 4654 людини у віці 40-69 років.

Ілюстрація: ЖЖ

Сильне рукостискання є ознакою здорового серця. Про це свідчать результати дослідження британських вчених, повідомляють Патріоти України.

За їх словами, у таких людей спостерігалася найменша ступінь зносу серцевого м’яза і схильності до розвитку серцево-судинних захворювань.

Силу рукостискань вимірювали з 2006 по 2010 рік за допомогою гідравлічного ручного динамометра, а серце обстежували за допомогою МРТ.

Кожне відхилення від норми у силі рукостискання було пов’язано з ризиком інсульту або серцевих захворювань.

Вчені припускають, що така закономірність, швидше за все, пов’язана зі збільшенням в організмі, зокрема, в області серця, кількості білкових відкладень.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...