Вчені розповіли, як змінилося тіло людини за останні 100 років

Сучасна людина стала товстішою, вищою і слабшою.

Сучасні люди більше схильні до ожиріння. Фото: ЖЖ.

Вчені прийшли до висновку, що людина значно еволюціонувала за останні 100 років. На думку фахівців, процеси мінливості мають як позитивну, так і негативну сторони. Про це пише журнал Science, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перш за все, люди стали значно товстішими. Ожиріння стало проблемою для багатьох сучасників. За даними ВООЗ 29% дорослого населення планети має надлишкову вагу.

Аналогічна динаміка спостерігається з ростом сучасної людини. Для жителів Європи цей показник становить близько 10 см - з 1,68 до 1,78.

Також вважається, що люди стали слабшими, ніж раніше. У минулому столітті школярі могли підняти 55 кг, а сьогодні - лише 35 кг. Зниження витривалості - своєрідна деградація внаслідок відсутності особливої необхідності цієї якості. Як доказ, вчені наводять дані, зафіксовані на шкільних уроках фізкультури в минулому столітті і в нинішньому.

Несподіване погіршення зафіксованоі по інтелектуальних показниках IQ, хоча цей тест вчені вважають необ'єктивним для дослідження, так як тести відповідають своїй епосі і не можуть порівнюватися. Зате у сучасної людини значно покращилася швидкість реакції і кмітливість.

У Москві палає і валиться завод, під рухнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...