Вчені розповіли про несподівану користь кави

Наукові співробітники Університету Циндао (Китай) оприлюднили результати дослідження, згідно з якими кофеїн знижує ризик шкірних хвороб, включаючи розацеа. Вчені задіяли в експерименті понад 82 тис. жінок, повідомляють Патріоти України.

Майже 5 тис. з них страждали від розацеа. При цьому хронічному рецидивуючому захворюванні на шкірі обличчя пацієнта виникають почервоніння, розширюються судини, утворюються папули, пустули і набряки.

У ході експерименту фахівці помітили зниження симптомів зазначеної недуги при вживанні піддослідними гарячих напоїв, у складі яких був високий вміст кофеїну.

Для того, щоб довести взаємозв'язок між споживанням кофеїну і зниженням ризику шкірних хвороб, необхідні додаткові дослідження. Однак вже зараз вчені порекомендували пацієнтам з описаними вище проблемами не відмовлятися від кави.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...