Вчені створили карту найкрасивіших місць Європи

​Для її створення були використані фотографії з соціальних мереж.

Карта найкрасивіших місць Європи. Фото: scienmag.com.

Дослідники з Університету Північної Кароліни в США склали унікальний путівник на основі фотографій користувачів соцмереж. Схеми і викладки були опубліковані в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені проаналізували фотографії користувачів, які ті публікували в соцмережах після повернення з подорожей європейськими країнами. Але враховувалися тільки знімки ландшафту: гори, річки, озера і моря.

У підсумку на мапі самі торовані туристичні стежки відмічені червоним, а менш популярні маршрути - зеленим.

Найулюбленішими туристичними містами виявилися райони Альп, Апеннін, Північно-Шотландського нагір'я, Піренеїв, Корнуолла в Англії, Лігурії в Італії і Коста-Брава в Іспанії.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...