"Великі реформи не варті нічого, якщо такі випадки не будуть розслідувані, жорстко, на всіх рівнях" - Найєм про вбивство у Кривому Озері

Убитого лупцювали кілька поліцейських. Покарання повинні понести всі, хто брав безпосередню участь, а всі, хто були спостерігачами і не втрутилися, повинні бути звільнені без права відновлення на роботу в правоохоронних органах, вважає нардеп.

Затриманий поліцейський. Фото:www.unian.uaУ справі про вбивство чоловіка поліцейськими в Миколаївській області винні всі співробітники поліції, які прибули на місце події і не втрутилися в протиправні дії колег. Про те, хто брав участь в круговій поруці і повинен понести покарання написав в Facebook народний депутат від БПП Мустафа Найєм, передають Патріоти України.

"За різною інформацією в побитті убитого брали участь кілька поліцейських. Це повинно з'ясувати розслідування. Якщо це підтвердиться, очевидно, покарання повинні понести всі, хто брав безпосередню участь, а всі, хто були спостерігачами і не втрутилися, повинні бути звільнені без права відновлення на роботу в правоохоронних органах", - вважає він.

За словами Найєма, обласне та районне керівництво поліції також має понести покарання за те, що трапилося.

"Як мінімум районне управління має бути відсторонене від служби на час проведення розслідування. Я не знаю, хто саме був автором повідомлення ГУНП. Мені здається, це вимагає окремого внутрішнього розслідування. Формулювання Чоловіку, який продовжував чинити опір, у певну мить стало зле" - очевидний прояв типової кругової поруки", - упевнений нардеп.

Найєм заявив, що для Національної поліції і особисто для її керівника Хатії Деканоїдзе розслідування даного злочину є тестом на адекватність.

"Великі реформи не варті нічого, якщо такі випадки не будуть розслідувані, жорстко, на всіх рівнях. Кругової поруки не повинно бути ні в ГПУ, ні в поліції, ніде ... За моїми відчуттями Нацполіція і прокуратура налаштовані дуже жорстко, і я дуже вірю, що ніякого спуску не буде", - резюмував нардеп.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...