Великий андронний коллайдер не виправдав надій: Фізикам довелося "виставитися" колегам через програне парі (відео)

20 фізиків, які програли парі, вручили переможцям коньяком за $100 пляшка, оскільки за 16 років теорія суперсиметрії так і не отримала підтвердження на БАК.

Великий андронний коллайдер. Фото: 112.ua.

У Копенгагені на зустрічі вчених-фізиків був підведений підсумок парі 16-річної давності: американець Німа Аркані-Хамед урочисто вручив пляшку коньяку своєму колезі Полу Дамгаарду, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У червні 2000 року 25 фізиків уклали парі, що за допомогою майбутнього Великого адронного коллайдера (ВАК) підтвердиться теорія про суперсиметрію. Вчені заповнили відповідну таблицю. Оптимістами виявилося семеро, песимістами - 16 осіб, ще двоє утрималися.

Всі учасники парі поставили на кін пляшку коньяку 0,75 літра і вартістю не менше $50. Вчені мали намір зібратися через 10 років разом і випити за рахунок тих, хто програв. Однак запуск ВАК був відкладений, через що в 2011-му була заповнена нова таблиця, а вартість коньяку зросла до $100.

В результаті суперсиметрія не підтвердилася, і 20 фізиків, які програли, "проставилися" переможцям. 22 серпня 2016 року фізики зібралися в Копенгагені, щоб закінчити суперечку.

Дивитися з 14:45:

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...