Великий піст-2019: У ПЦУ розповіли, кому не можна постувати

Предстоятель Православної церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, кому можна не дотримуватися Великого посту, повідомляють Патріоти України.

"Очевидно, що не всі й не однаковою мірою можуть постити: хтось обтяжений хворобою або важкою працею, хтось залежить у їжі від зовнішніх обставин, не маючи вибору, що буде поставлене на стіл. Низка об'єктивних причин дають привід для послаблення суворих правил постового харчування", — написав митрополит на сторінці Православної церкви України у Facebook.

Також він додав, що попри такі обставини, краще не відмовлятися зовсім від постування. "Потрібно разом зі своїм духівником, із парафіяльним священиком порадитися і знайти такий спосіб виконання постових правил, який, із одного боку, буде відрізняти час святої Чотиридесятниці від звичайних днів, а з іншого не завдаватиме шкоди здоров'ю", — зазначив Епіфаній.

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...