"Вічна пам'ять Герою. Низький уклін рідним": У Червонограді попрощалися з легендарним снайпером, який загинув біля Водяного (фото, відео)

​Сотні українців вийшли попрощатися з бійцем, який загинув від кулі російського найманця.

Юрію Луговському було лише 23. Фото:ТСН

12 березня в Червонограді Львівської області попрощалися з одним з кращих фронтових снайперів Юрієм Луговським з позивним "Баррет". Відео траурної процесії з'явилося на Facebook-сторінці Національного корпусу, зазначають Патріоти України.

9 березня боєць загинув в нічній снайперській дуелі поблизу села Водяне під Маріуполем. Як видно, тисячі городян вийшли на вулиці міста, щоб провести в останню путь сина українського народу. До церкви Святого Йосафата, де відбувалося прощання з бійцем, прийшло більше 3000 жителів Червонограда, а також військові побратими Юрія.

Тисячі українців зі сльозами на очах обіцяють помститися ворогам за смерть Луговського. "Земля тобі пухом, синочку", - написала Світлана Швайка. "Вічна пам'ять нашому герою! Батькам - сили ... Серце розривається від болю!" - зізналася Олександра Шептицька.

"Так коли ж закінчиться це вбивство наших кращих хлопців і дівчат, наших патріотів ..." - у відчаї сказала Ольга Василенко.

Народився Луговський в Червонограді. Був активним учасником Революції Гідності. У 19 років він добровольцем пішов на фронт в складі батальйону Національної Гвардії "Донбас". У 2015-му перебрався в "Азов". Брав участь в боях за Іловайськ.

На його бойовому рахунку десятки бойових виходів, десятки точних пострілів. У квітні 2015 року російський пропагандистський телеканал "Рен-ТВ" знімав репортаж з боку найманців в Широкиному, і прямо під час бою російський терорист був знищений український снайпером - це зробив "Баррет".

На момент загибелі Луговському було всього 23 роки ... "Баррета" з військовими почестями і салютними залпами поховали на кладовищі в селі Бінюга. Він відійшов у кращий світ, і відтепер він буде жити в наших серцях і на золотих сторінках української історії.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...