Вічна пам'ять! В Ірпені попрощалися з Героєм, який загинув у ході боїв на Світлодарській дузі (фоторепортаж)

Боєць Василь Панасенко загинув 19 грудня під Дебальцевим

Василь Панасенко. Фото: "Фейсбук"

В місті Ірпінь Київської області сьогодні попрощалися з військовим, який загинув в ході боїв на Світлодарській дузі. Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер міста Володимир Карплюк, повідомляють Патріоти України.

"Ірпінь прощається з ще одним героєм АТО - Василем Геннадійовичем Панасенком, бійцем 21 роти 25 батальйону "Київська Русь". Він загинув 19 грудня 2016 на Світлодарській дузі в Донецькій області під містом Дебальцеве. Світла пам'ять Герою. Ірпінський край завжди буде пам'ятати Василя Панасенка, мужню і чесну людину, який віддав життя за свободу і незалежність рідної України", - написав мер міста.

За інформацією всеукраїнського центру волонтерів Peoples Project.com, стали відомі імена та біографії п'ятьох загиблих в ході боїв на Світлодарській дузі. Крім Панасенка Василя загинули: Андрешків Володимир Степанович, боєць 25 ОМБ "Київська Русь", уродженець Львівської обл.; Степаненко Сергій Євгенович, боєць 25 ОМБ "Київська Русь", житель міста Бориспіль Київської обл.; Радивилів Роман Юрійович, доброволець в лавах "Правого сектору" та ЗСУ, уродженець Харківської обл.; Клименко Дмитро, доброволець "Правого сектору", згодом приєднався до лав ЗСУ.

Нагадаємо, що з 18 грудня проросійські бойовики кілька днів намагалися вибити сили АТО з займаних позицій в районі Світлодарської дуги. У перший день наступальних дій ворога загинули 5 українських військових, 16 - були поранені.

20 грудня бойовики знову намагалися прорвати оборону ЗСУ під Світлодарськом. Повідомляється, що бойовики здійснили напад сьогодні приблизно о 10:30 після методичного мінометного обстрілу. В атаці було задіяно три штурмові групи від 3 до 5 осіб.

Вдень 21 грудня штаб АТО повідомив, що за минулу добу в зоні проведення АТО двоє військовослужбовців ЗСУ загинули, четверо військовослужбовців отримали поранення, ще четверо – контужені. Він також поінформував, що супротивник не припинив активні бойові дії на Світлодарській дузі - з ранку до обіду бойовики провели ряд артилерійських та мінометних обстрілів, а також здійснили одну спробу штурму, яка була відбита.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...