Вічна пам'ять: Загиблому на Донбасі в 2015 році Герою України Олегу Довгому встановили меморіальну дошку в школі на Хмельниччині (фото)

31 січня, в селі Клубівка Ізяславського району Хмельницької області у дворі Клубівської загальноосвітньої школи I - III ступенів відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого українського воїна.

Олег Іванович Довгий, 1993 року народження, уродженець села Щурівці, лейтенант, командир взводу, заступник командира роти по роботі з особовим складом 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Про це повідомляє Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

Він загинув 4 роки тому, 31 січня 2015 року, в районі селища міського типу Чорнухине Попаснянського району Луганської області о 4:00 ранку під час бою з російсько-терористичними угрупованнями, які за підтримки 3-х танків і артилерії почали наступ на взводний опорний пункт "Віталій". Під час бою лейтенант Довгий загинув від кулі снайпера при спробі надати допомогу пораненим побратимам: солдату Михайлу Григоришину і старшому солдату Сергію Матусевичу, які також загинули в цьому бою.

Олег Довгий народився 06.01.1993 року в селі Щурівці Ізяславського району Хмельницької області. Після закінчення школи, в липні 2010 року вступив до Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (нині - Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, місто Львів) на факультет аеромобільних військ та розвідки.

У 2012 році, у зв'язку з переведенням факультету, продовжив навчання у Військовій академії (місто Одеса). У 2014 році закінчив факультет високомобільних десантних військ і розвідки Військової академії (місто Одеса) за фахом "Фізична підготовка у військах".

З серпня 2014 проходив військову службу на посаді командира взводу, заступника командира гірсько-піхотної роти по роботі з особовим складом 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Віднині Клубівська школа називається Клубівський ліцей імені Героя України Олега Довгого.

30 липня 2015 в селі Щурівці Ізяславського району на фасаді будівлі Щуровецького навчально-виховного комплексу, де навчався з 1 по 9 класи Олег Довгий, йому було відкрито меморіальну дошку. А влітку того ж року на території Щуровецького НВК "ЗОШ I-III ступенів - дитячий садок" була відкрита алея на його честь.

Рішенням тринадцятої сесії Ізяславської районної ради сьомого скликання від 23 лютого 2018 № 21 присвоєно звання "Почесний громадянин Ізяславського району".

Указом Президента України № 236/2018 від 23 серпня 2018 р за особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі лейтенанту Довгому Олегу Івановичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" ( посмертно).

Президент України Петро Порошенко 24 серпня 2018 на Майдані Незалежності міста, під час урочистостей з нагоди Дня незалежності України, вручив найвищу нагороду України його батькам Івану Івановичу та Валентині Петрівні Довгим.








Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...