"Від вибуху зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах": Український сапер розповів, як втратив ногу

У зоні АТО 2015-го року Володимир Соловейко з позивним "Соняшник" втратив ногу, але не жагу до життя, повідомляють Патріоти України.

Під час четвертої хвилі мобілізації, на початку 2015-го боєць потрапив у щойно сформовану мотопіхотну бригаду. У цивільному житті учився на психолога, а у війську - став командиром взводу інженерного загородження, розповідають на сторінці ООС.

У підрозділі займався розмінуванням. Завжди йшов попереду та підбадьорював стомлених побратимів жартами. За веселу вдачу й отримав позивний "Соняшник".

"Того ранку я йшов попереду зведеної групи. Виявляв і знешкоджував міни та розтяжки, якими у лісосмузі було нашпиговано буквально все. Коли згодом щуп натрапив на інші "подарунки" більш складного, російського, зразка, то першу міну вдалося знешкодити, а от на другу - попався", - згадує Соловейко події 2015 року.

Через вибух "Соняшник" зробив сальто назад. В очах потемніло, пекло в ногах. Праву ногу посікло осколками та обпекло, а от з лівою була біда. Далі - евакуація, ампутація, реанімація, шпиталі і реабілітації. Ходити за допомогою протезу Володимир почав дуже швидко, адже сильно хотів повернутися до бригади.

"Роби що хочеш, командире, але щоб я повернувся в бригаду!", - так відповів старший лейтенант Володимир Соловейко у шпиталі після того, як втратив ногу.

"Часто мене запитують, як знайти силу після ампутації? Я бачив хлопців, яким пощастило набагато менше, аніж мені, тому не те що не падав духом, а чітко розумів, що не тільки стану на ноги, а й продовжу службу", - згадує він.

Зараз Володимир Соловейко продовжує воювати в ООС. Постійно їздить на передові позиції бригади. Проводить заняття з саперами, ділитися власним досвідом. Не терпить до себе жодних послаблень. Служить далі, аби й інші бачили: те, що сталося - не вирок.

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...