Віддали життя за Україну! Стало відомо, скільки воїнів ЗСУ загинуло у боях 2018-го на Донбасі

За 11 місяців 2018-го бойові втрати української армії на Донбасі склали 110 бійців. Ще 776 військовослужбовців були поранені у боях, йдеться у відповіді Управління зв'язків із громадськістю Збройних сил України на запит BBC News Україна, повідомляють Патріоти України.

У документі вказується, що це дані станом на 1 грудня 2018-го, коли був отриманий запит. Водночас з того часу українська армія на Донбасі мала ще втрати. 15 грудня снайпером супротивника був убитий 1 військовослужбовець ЗСУ, а 13 грудня від обстрілів загинули 2 десантника 79 бригади.

У відповіді ЗСУ також вказується, що небойові безповоротні втрати української армії за 11 місяців цього року майже такі ж, як бойові, - 100 бійців. Ще 91 військовий був поранений у небойових умовах ("небойові санітарні втрати").

Найбільше порушень перемир'я у ЗСУ фіксували на Маріупольському напрямку (2 тис. 169 обстрілів) та Попаснянському напрямку (964 обстрілів).

Від початку операції Об'єднаних сил 30 квітня 2018-го українська армія взяла під контроль 3 населені пункти: Південне та Шуми на Донеччині, а також хутір Вільний на Луганщині.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...