Відео з помираючим від голоду білим ведмедем вразило весь світ і примусило плакати очевидців трагедії

Шансів врятувати життя бідної тварини не було.

Користувачів мережі потрясло відео з вмираючим від нестачі їжі білим ведмедем на острові Баффінова Земля (Канада), повідомляють Патріоти України з посиланням на публікацію фотографа Пол Ніклена в своєму Instagram.

Нещасна тварина була знайдена членами організації Sea Legacy, що займається охороною навколишнього середовища.

На страшних кадрах видно, як виснажений звір, сили якого закінчуються, намагається знайти щось їстівне в сміттєвому баку. Однак, не побачивши там нічого, що могло б підкріпити його, ведмідь просто падає на землю.

Фотограф, який став автором трагічних кадрів, зазначив, що всі, хто став свідком цієї жахливої сцени, розплакалися від побаченого. Чоловік зазначив, що протягом декількох днів або навіть годин після інциденту тварина загинула, а у групи зоозахисників не було шансів врятувати йому життя.

"Це жахлива сцена, яку я досі по не можу викинути з голови, але я знаю, що ми повинні ділитися і прекрасним, і сумним, щоб зламати стіну байдужості", - написав Ніклен у пості під відео.

Причиною загибелі білого ведмедя стали зміни клімату, в результаті яких на арктичному острові Баффінова Земля істотно скоротилася тривалість зими. Як наслідок, морські льоди почали танути раніше звичайного, що унеможливлює полювання білих ведмедів на морських левів і моржів. Через це вони не можуть накопичити достатню для зимової сплячки кількість ресурсів.

Користувачів мережі вразили несамовиті кадри, і вони залишили під ними безліч співчутливих і обурених коментарів.

"Несамовито! Спасибі, що показали нам сувору реальність того, за що ми всі колективно несемо відповідальність", "Ви повинні показати це своїм дітям, можливо, якщо вони побачать, що насправді відбувається у світі, це надихне їх на те, щоб закликати інших до змін?","Дуже важко дивитися! Це рве душу","Я звертаю увагу на те, що група навіть не спробувала. Хіба нереально в даній ситуації хоча б спробувати приспати цього ведмедя?" - пишуть вони.


Опублікував: Evora

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...