Відійшла у вічність одна з членів ОУН (фото)

4 лютого на 90-му році життя у Львові померла член ОУН Ярослава Мельничук (Полюга). Про це інформує прес-служба ЛМР, повідомляють Патріоти України.

Парастас відбувся сьогодні, 4 лютого, о 19.00 год у Храмі Святої Трійці УГКЦ (вул. Тершаківців, 11а). 5 лютого, о 13.00 год у тому ж храмі відбудеться і чин похорону. О 13.40 год — виїзд на Личаківський цвинтар, де Ярославу Мельничук і поховають.

Зазначимо, Ярослава Мельничук (Полюга) народилась 17 липня 1929 року у Львові. Була сестрою особистого охоронця Романа Шухевича Любомира Полюги. Співпрацювати з ОУН почала під час навчання у Львівському медичному інституті у 1945−1949 рр.


Вперше Ярославу Мельничук заарештували у 1948 році, проте звільнили за браком доказів. Другий арешт відбувся у наступному, 1949 році. Упродовж 6 місяців Ярослава перебувала під слідством у тюрмі “на Лонцького”. Без суду була етапована на спецпоселення в тайгу Якутської АРСР, де виконувала каторжні роботи. Згодом їй вдалося влаштуватись на роботу лаборанткою в районну лікарню й отримати дозвіл на продовження навчання.

У 1956 р. Ярослава Мельничук отримала диплом і повернулася до Львова, де після повернення й до виходу на пенсію працювала лікарем.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...